B-körkort

manuell/automat

Utbildning för B-körkort

Drömmer du om att kunna ta dig runt på egen hand, behöver du körkort i arbetet eller har du ett annat mål? Oavsett anledning hjälper vi på Ystad Trafikbana dig med hela utbildningen på ett och samma ställe.  

Inskrivning

Kontakta oss på kontoret eller klicka på knappen nedan för att skriva in dig.

Vägen till körkortet

1. Körkortstillstånd + Synundersökning

För att båbörja din resa mot körkortet krävs ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om på Transportstyrelsens hemsida. För att körkortstillståndet ska bli beviljat måste också en synundersökning göras. Detta kan du göra hos en optiker som sedan rapporterar det digitalt till Transportstyrelsen.

2. Inskrivning

Nästa steg är att skriva in dig hos oss på Ystad Trafikbana. Detta gör du genom att klicka på knappen inskrivning här bredvid. 

3. Välja paket + teori

I samråd med personalen på kontoret väljer du sedan ett lämpligt paket (se prislista), och får hjälp med att boka in dina körlektioner. Du får i samband med detta även tillgång till din digitala teoriplatform. Här kan du i egen takt arbeta med teorin, om du behöver extra stöd kontaktar du kontoret eller samråder med din trafiklärare.

4. Risketta

Riskettan är en teoretisk utbildning där du tillsammans med andra deltar i diskussioner och reflektioner kring risker i trafiken. Riskettan kan genomföras utan några förkunskaper. Kontoret eller din trafiklärare hjälper dig att boka.

5. Risktvåan (halkan)

Risktvåan är en praktisk utbildning som geomförs på vår egen trafikbana. Här arbetar du tillsammans med andra elever och deltar i olika praktiska övningar och diskussioner kring risker i trafiken. Risktvåan kräver att du har nått moment nio i din utbildning. Du bokar in risktvåan i samråd med din trafiklärare.

6. Kunskapsprov

Efter att du har genomfört både din risketta och din risktvåa är det dags för kunskapsprovet hos Trafikverket. Personalen på kontoret hjälper dig med bokning. Det är viktigt att du har arbetat med teorin självständigt under hela din utbildning så att du är förberedd för ditt kunskapsprov.

7. Körprov (uppkörning)

När du har genomfört ett godkänt kunskapsprov är det dags för uppkörning. I samråd med din trafiklärare lägger ni en slutplan för utbildningen och bokar in en uppkörning. 

Kontakta oss direkt

Fotogalleri