Skräddarsytt B-körkort i Ystad

manuell/automat

Utbildning för B-körkort

Drömmer du om att kunna ta dig runt på egen hand, behöver du körkort i arbetet eller har du ett annat mål? Oavsett anledning hjälper vi på Ystad Trafikbana dig med hela utbildningen på ett och samma ställe.  

Vi erbjuder ett skräddarsytt paket för att du ska kunna ta ditt B-körkort. För att du ska kunna göra det, finns det en del krav du måste uppfylla: 
• Du ska ha ett giltigt körkortstillstånd
• Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst 6 månader
• Du är 18 år gammal
• Du har genomfört och är godkänd på riskutbildning del 1 o 2
• Du har genomfört ett godkänt förarprov, bestående av ett kunskapsprov och ett körprov
• Du har Inget annat körkort utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Om du har ett sådant körkort behöver du byta ut det mot ett svenskt

De ovanstående punkterna hjälper vi dig med på vår trafikskola. Oavsett om du vill ha en längre utbildningsperiod eller en snabb och intensiv kurs, hjälper vi dig att skapa en plan anpassad efter ditt tidsschema och dina behov. Våra trafiklärare bedömer dina kunskaper och lägger sedan upp en anpassad plan utefter dina kunskaper. Det kan gå snabbare än planerat, men det kan även krävas lite längre tid, innan du har ditt körkort i handen. Detta gäller både B-körkort med automat eller manuell växellåda.

Inskrivning

Kontakta oss på kontoret eller klicka på knappen nedan för att skriva in dig.

Vägen till körkortet

1. Inskrivning för B-körkort i Ystad

Vid en inskrivning informerar vi dig om vad det är du behöver göra för att kunna få ditt körkortstillstånd, om du inte redan har ett. En ansökan görs på Transportstyrelsens hemsida som skickas in och kompletteras med ett synintyg. Vid inskrivningen får du boka in en tid med en trafiklärare, som sedan bedömer vilket paket som skulle passa dig bäst. Därefter får du ta del av bland annat schema, böcker och online-tester, beroende på körpaket.

Ska du köra privat behöver du som elev och din handledare gå en introduktionsutbildning (handledarkurs).

2. Välja paket + teori

I samråd med personalen på kontoret väljer du sedan ett lämpligt paket (se prislista), och får hjälp med att boka in dina körlektioner. Du får i samband med detta även tillgång till din digitala teoriplattform. Här kan du i egen takt arbeta med teorin, om du behöver extra stöd kontaktar du kontoret eller samråder med din trafiklärare.

3. Risketta – Riskutbildning del 1

Riskettan är en teoretisk utbildning där du tillsammans med andra deltar i diskussioner och reflektioner kring risker i trafiken. Riskettan kan genomföras utan några förkunskaper. Kontoret eller din trafiklärare hjälper dig att boka.

4. Risktvåan (halkan) – Riskutbildning del 2

Risktvåan är en praktisk utbildning som genomförs på vår egen trafikbana. Här arbetar du tillsammans med andra elever och deltar i olika praktiska övningar och diskussioner kring risker i trafiken. Risktvåan kräver att du har nått moment nio i din utbildning. Du bokar in risktvåan i samråd med din trafiklärare.

5. Kunskapsprov/Teori

Hos oss får du en möjlighet att studera inför kunskapsprovet. Du får ta del av online-tester och böcker för att du ska vara förberedd inför det riktiga provet.

6. Körlektioner för B-körkort

Körlektionerna varar i 75 min, det finns även möjlighet att boka dubbellektioner. Du lägger upp en plan tillsammans med din trafiklärare över hur många lektioner du behöver.

7. Kunskapsprov och körprov för B-körkort

När du har genomfört ett godkänt kunskapsprov är det dags för uppkörning. I samråd med din trafiklärare lägger ni en slutplan för utbildningen och bokar in en uppkörning.

Kunskapsprov – Efter att du har genomfört både din risketta och din risktvåa är det dags för kunskapsprovet hos Trafikverket. Personalen på kontoret hjälper dig med bokning. Det är viktigt att du har arbetat med teorin självständigt under hela din utbildning så att du är förberedd för ditt kunskapsprov.

Körprov – När du har genomfört ett godkänt kunskapsprov är det dags för uppkörning. I samråd med din trafiklärare lägger ni en slutplan för utbildningen och bokar in en uppkörning.

Kontakta oss för B-körkort i Ystad

Vi hjälper dig få ditt B-körkort. Välkommen in till oss så hjälper vi dig lägga upp en plan!

Kontakta oss direkt

Fotogalleri