Riskutbildning del 2 Halkkörning

riskutbildning i Ystad med oss

Hela riskutbildningen i Ystad består av två delar. Del 1 kallas för Riskettan, Riskutbildning A eller Riskutbildning del 1. Del 2 kallas för Risktvåan, halkan, halkkörning, Riskutbildning B/del 2 eller R2B.

Den första delen är endast teoretiska moment medan den andra delen på riskutbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Det praktiska momentet på riskutbildningen är halkkörning och där lär du dig att manövra fordonet vid halt väglag. Halkkörning är en del av utbildningen och den är till för att väcka tankar hos dig som förare, för att du ska få ett konsekvenstänk gällande farorna i trafiken med ditt fordon. Halkkörningen pågår i 3 timmar (exkl. raster) och utförs på vår trafikbana.

Hur går Riskutbildningen i Ystad till?

Under halkkörningen i Ystad kör du på halkbana, testar att bromsa, accelerera och svänga för att bli mer medveten om olika faror i trafiken. Vi vill även att du ska få en förståelse om hur du som bilförare kan förebygga risker i trafiken. Det krävs en hel del förkunskaper för att utföra din halkkörning, så det är bra att du planerar in den tillsammans med din körlärare och stämmer av med läraren innan du bokar din riskutbildning i Ystad.

Kläder efter väder då vi vistas utanför bilarna del av tiden.

Har du frågor angående riskutbildning Ystad?

Har du frågor angående halkkörning i Ystad eller vill boka tid, tveka inte på att höra av dig till oss på Ystad Trafikbana så hjälper vi dig. För dig som inte går på trafikskola så är du välkommen att boka din riskutbildning B del 2 genom att kontakta oss. Vi svarar på dina frågor och funderingar – hör av dig till oss på mail eller telefon så hjälper vi dig på vägen till ditt körkort.

INNAN DU BOKAR:

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig Riskutbildning B del 2 bör du vara i slutet av din körkortsutbildning både praktiskt och teoretiskt. Det är viktigt att du kört så mycket bil att du kan manövrera den på ett normalt sätt vilket är en förutsättning för att du ska kunna bli godkänd.

Fordon

Våra bilar är utrustade med automatväxellåda

Språk

En viktig del av utbildningen är att deltagarna är aktiva och diskuterar sina upplevelser med läraren och med varandra. För att bli godkänd måste varje elev kunna redogöra för sin förståelse och värdera sin körning. Utbildningarna genomförs normalt på svenska. Om du inte behärskar svenska så måste du ha tolk med dig. Detta måste meddelas i samband med bokning.

Legitimation

Du måste uppvisa godkänd och giltig legitimation.

Pris/Villkor

2200 kr / elev
Betalning via swish eller faktura, skall vara betalt innan utbildning påbörjas.
Avbokning senast 5 arbetsdagar före utbildning. Vid senare avbokning eller om du uteblir debiteras du full avgift (Gäller ej om du kan uppvisa giltigt läkarintyg). Avbokning sker genom att du ringer och meddelar oss, skall bekräftas av receptionen.

Krav
– Följ säkerhetsbestämmelser & lärares instruktioner

– Delta aktivt vid genomgång av övning & håll angiven hastighet

– Tolk översätter endast lärares instruktioner

Om säkerhet äventyras kommer elev att avvisas från utbildningen.

 

Utbildning genomförs av Vectrum AB

Kontakta oss direkt

Fotogalleri